Sidste nyt

Købmand på Skarø må ikke stoppe med at drive forretning


Købmanden på den lille ø Skarø i det sydfynske øhav skal holde sin købmandsforretning åben. Købmanden vil ellers gerne opgive købmandsforretningen på øen. Men et enigt ø-udvalg i Svendborg Kommune har afvist, at lade ham slippe for at drive forretningen på øen.

Der ligger nemlig en særlig forpligtelse på huset om, at det skal bruges til købmand, forklarer formanden for ø-udvalget i Svendborg Kommune, Arne Ebsen:

– Det er jo en deklaration som blev løst, fordi man ønskede at skolen skulle bruges et fælles formål og at der skulle opretholdet en indkøbsfunktion for beboerne. Det vil vi ikke ret gerne fravige, fordi det vil betyde et mærkbart tab for øboerne. Eller i hvert fald den gruppe af øboerne, der i øjeblikket handler hos købmanden, siger Arne Ebsen.

Købmanden vil hellere satse på at drive en netbutik fra huset på øen. Men det mener ø-udvalget ikke er tilstrækkeligt. Og ifølge kommunens jurister kan kommunen gå rettens vej for at sikre en købmandsforretning på øen.

– Vi har den mulighed at anlægge et civilt søgsmål, og der er det vores vurdering at sådan en sag vil vi kunne vinde. Hvad konsekvensen så vil blive på sigt, det har vi ikke belyst endnu, siger Arne Ebsen.
Det er op til økonomiudvalget i Svendborg Kommune at træffe den endelige afgørelse i sagen. Det sker senere i denne måned.

Kilde: dr.dk/P4