Sidste nyt

ZBC ELEVER KLAREDE SIG GODT VED DM I SKILLS

img-responsive

ZBC’s 11 dygtige deltagere ved DM i Skills kæmpede for at vinde titlen som danmarksmester. Alle gjorde det rigtig godt, og der var store følelser og entusiasme hvilket også afspejler de flotte resultater. 2 guld, 3 sølv og 1 bronze blev det til for ZBC. 

DM i Skills er det store danmarksmesterskab for unge på erhvervsuddannelser. Omkring 300 unge mennesker fra hele landet var med, og de kæmpede bravt for at vise deres absolut bedste. ZBC havde 11 elever med til finalen i Aalborg, hvor der har været intens konkurrence fra start til slut.

De to nykårede danmarksmestre er bagerelev Fie Mortensen, der til dagligt er elev hos Sejers konditori i Sorø og konditorelev Nicoline Mikkelsen, der er i lære i Lagkagehuset på Christianshavn. Det var både lettede og stolte vindere, der kunne træde op på scenen og modtage trofæet af undervisningsminister Merete Risager. Det var tydeligt, at det havde været en hård konkurrence, men at det var alle kræfterne værd.

Flere af de andre deltagere fik også meget flotte resultater. Detaileleverne fik en flot andenplads i et meget tæt opløb. I bagerkategorien gjorde ZBC rent bord, og de to elever tog både første- og andenpladsen. De tre konkurrerende konditorer kommer alle fra Danmarks Konditorskole ZBC og både gulv, sølv og bronze gik derfor hertil.

Finalen bestod af tre intensive dage, hvor eleverne var under stort pres. Der var hårde deadlines og svære opgaver, der krævede, at eleverne måtte yde deres absolut bedste. Det krævede blod, sved og tårer for at nå frem til det færdige resultat, men det lykkedes, og alle elever var meget glade for deres præstationer efter sidste aflevering.

”Vi er rigtig stolte af vores elever og det, de har formået at præstere til DM i Skills. Da jeg gik rundt og så på, hvad de kan, blev jeg enormt stolt af, at vi som skole kan være med at til hjælpe disse talenter frem i verden. De kan virkelig noget inden for deres fag, og den slags talent er noget de kan komme rigtig langt med i livet. Jeg ville ønske, at alle elever kunne få lov til at prøve at deltage i en konkurrence som denne. Det giver eleverne rigtig meget. Både personligt og fagligt,” fortæller Uddannelsesdirektør på ZBC Glenny Hansen.   

 I løbet af de tre konkurrencedage var der over 52.000 besøgende, der nysgerrigt så med. Størstedelen var elever, der selv snart skal til at vælge uddannelse, og her kan Skills gøre en forskel. Der mangler elever på erhvervsuddannelserne, og ved at vise fagene frem til DM i Skills får de et indblik i, hvad der er af muligheder. Interessen var stor, så mon ikke der var nogle stykker, der drømte om selv at deltage ved DM i Skills en dag.

ZBC’S deltagere ved DM i Skills 2017

Detail
Sarah Sieben, Patrick Jørgensen, Oliver Sørensen og Bastian Bjerge – SØLV

 

Bager
Fie Mortensen, Sejers Konditori i Søre – GULD
Daniel Sundgaard, Den helt rigtige bager i Lyngby – SØLV

 

Konditor
Nicoline Vinding Mikkelsen, Lagkagehuset Christianshavn – GULD
Louise Madsen, Lagkagehuset Fredericia – SØLV
Lærke Bysted Nielsen, Langenæs bageri i Århus – BRONZE

Gourmetslagter
Julie Gudmandsen, Mad med mere i Køge – 4. Plads

 

Ernæringsassistent
Line Christensen, Madhuset Kram i Køge – delt 4. Plads (kun tre gik videre til den sidste finale)