Sidste nyt

BAGER ÅBNER I HANSTHOLM CENTRET

img-responsive

Kim Kjeldager, Klitmøller, er mere end almindelig glad for brød. I 15 år har han bagt og bagt – og jagtet det gode brød. 1. april åbner han bageri og brødudsalg i Hanstholm Centret. Hans brød er af typen langtidshævet surdej. Det er brød, som det varer dage at lave.

Eksempelvis croissanter tager tre dage fra start til slut. Surdejsbrødet langtidshæver i kurve og bages af en evig surdejsbase, som han pusler og plejer hele tiden. Melet er økologisk, og meget af det kommer fra Nikolaj Nicolajsen på Gyrup i Nørhå. Herfra kommer også svedjerug og pilsnermalt til rugbrødet.

Indtil åbningen af brødværkstedet i Hanstholm-Centret lørdag 1. april, kan hans brød kun købes hos haandpluk.dk-cafeen i Klitmøller. Men når bageriet når fulde omdrejninger, vil brødet fra “Bager 11. i 11.” kunne findes mange steder i Thy. Det håber den nye bager i hvertfald.

Nu skal bageriet i Hanstholm Centret bygges op. Det kommer marts til at gå med.

Kilde: thistedposten.dk