Sidste nyt

COOP INVESTERER MILLIONER I CENTRALLAGER PÅ FYN

img-responsive

Automatiseringen af varemodtagelsen på Coops centrallager i Odense, skal forbedre produktiviteten hos landets største logistikvirksomhed.
I konstante bevægelser løfter 12 kraner tonstunge paller op i mere end 30 meters højde. I alt er der plads til 35.000 paller, og alt er fuldautomatisk, når de først er placeret på båndet.

I døgndrift pakkes der varer til mere end 1200 Coop-butikker over hele landet. Her arbejder i alt 260 mand i treholdsskift, så koncernens butikker hele tiden er forsynet med vatpinde, ketchup, hvidvin og hårshampoo. Det er også herfra, at varerne i e-butikken Coop.dk bliver håndteret. I alt er der mere end 30.000 varenumre på lageret, der oprindeligt lå på Østerbro i Odense C.

Som det er lige nu håndteres cirka 60 procent af ekspeditionerne automatisk. Men virksomheden investerer løbende i at forbedre produktiviteten. I øjeblikket arbejder håndværkere og teknikere på at gøre det moderne lager endnu mere konkurrencedygtigt. Coop er lige nu i gang med at automatisere varemodtagelsen. Investeringen, der ligger i størrelsesordenen 10 millioner kroner, skal gøre arbejdet endnu mere effektivt.

Kilde: fyens.dk