ØKOLOGIEN VINDER FREM I OFFENTLIGE KØKKENER

img-responsive

Økologi handler ikke kun om økologiske råvarer. Økologi handler også om, at personalet i køkkenerne er fokuseret på sæson og tilberedning, og at de ansatte udviser en høj faglig stolthed, der smitter af på deres kollegaer, på deres arbejdsplads og på andre køkkener. Kandidaterne til De Økologiske Køkkenroser er derfor først og fremmest udvalgt efter, om de har en stærk økologiprofil.

 

De otte nominerede køkkener er derudover alle mestre i at få maden til at passe til de mennesker, der skal spise den.

Sidst, men bestemt ikke mindst har køkkenerne fokus på at kompetenceløfte medarbejderne, så de er fagligt rustet til at håndtere en økologisk produktion.

De nominerede i de fire kategorier er:

Centrale- og hospitalskøkkener:

  • Patientkøkkenet og kantinen, Regionshospitalet Randers
  • Køkkenet i DeVika, Nexø Bornholm

Daginstitutioner, mad til børn og unge:

  • Connie Wipplinger, Madhuset Ørestad skole/kantine, København S
  • Marie Renvald, Børnehuset Skjoldungerne, Lejre

Plejehjem med lokale produktionskøkkener eller levebo-miljøer:

  • Køkkenet, Plejecenter Solterrasserne, Valby
  • Køkkenerne, Vores køkken i Skanderborg kommune

Sociale institutioner og levebo-miljøer:

  • Ann-Mari Matzen, Margueritten, Snekkersten
  • Køkkenet, Blindecenter Bredegaard, Fredensborg

Uddelingen af De Økologiske Køkkenroser sker i et samarbejde mellem tre faglige organisationer; Kost- og Ernæringsforbundet, FOA og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, og Landbrug & Fødevarer. Juryen besøger de nominerede køkkener i april og maj, hvorefter vinderen vil blive præsenteret på den store branchedag ”Fødevaredagen”, der afholdes 26. september på Hindsgavl Slot på Fyn.

Kilde: landbrugnet.dk